Over Procezza

Procezza is bedacht door Margot Corporaal. In haar tienjarige carrière als interim projectleider integratie en consultant in procesmodellen kwam ze bij middelgrote tot grote organisaties namelijk telkens dezelfde problemen tegen.

Er was geen of weinig procesinzicht, een hoge werkdruk onder het reguliere personeel en een verkeerde verdeling van FTE’s en de werkpakketten. Bovendien sprak ze steeds vaker met jongere medewerkers die op zoek waren naar werkgeluk en dat niet binnen hun huidige organisatie konden vinden.

In veel gevallen was Margot niet de eerste consultant die de processen op orde moest brengen, de problemen kwamen om de paar jaar weer terug. En dat zette haar aan het denken.

“Tijden veranderen, daarom is het ook tijd om onze manier van procesverbetering te veranderen.”

Margot

Met het idee voor een revolutionaire tool voor processturing verzamelde Margot een team om zich heen en al snel was Procezza geboren: een tool die zorgt voor organisatorisch sturen vanuit mensen en niet vanuit het proces.

Procezza zorgt voor procesverbetering, productieverbetering en een beter personeelsbeleid

Voor welke organisaties is Procezza geschikt?

Procezza is met name geschikt voor middelgrote tot grote organisaties die met de volgende problemen kampen:

 • losse P
  Er is omzetverlies door een te lage productiviteit;
 • losse P
  Klanten zijn ontevreden omdat de dienstverlening hapert;
 • losse P
  Er wordt veel geld uitgegeven aan het inhuren van tijdelijk personeel en dure consultants;
 • losse P
  Er zijn achterstanden in het werk;
 • losse P
  Medewerkers ervaren een te hoge werkdruk;
 • losse P
  Er is een te hoog ziekteverzuim en een te hoge uitstroom van personeel;
 • losse P
  Er is niet genoeg overzicht in het werkpakket.

Dergelijke kernproblemen komen ontzettend vaak voor. Daardoor worden er vaak dure consultants ingehuurd om orde op zaken te stellen, maar dit zijn altijd tijdelijke oplossingen. Met de totaaloplossing van Procezza wordt er voor een competentiegerichte bedrijfsvoering gezorgd. Hierdoor worden medewerkers gelukkiger en productiever en loopt de organisatie ook veel beter.

De kernwaarden van Procezza

De kernwaarden van Procezza zijn gebaseerd op de 5 stappen die iedere groeiende organisatie doorloopt. Door dit in onze kernwaarden centraal te zetten, kunnen wij organisaties als geen ander helpen om echt verder te groeien.

Iedere organisatie kent de volgende 5 stappen van groei:

 • 1 Inzicht (de kernwaarde 'Curioso')
 • 2 Overzicht (de kernwaarde 'Equivalenza')
 • 3 Inzicht in kernkwaliteiten van organisatie en medewerkers (de kernwaarde 'Movimento')
 • 4 Van medewerkerbeoordeling naar medewerkerontwikkeling (de kernwaarde 'Divertimento')
 • 5 Inspirend werkgeverschap wat vanuit medewerkerbehoefte is ingericht (de kernwaarde 'Fortuna')
Curioso

Curioso

Curioso is Italiaans voor nieuwsgierigheid. Wat voor ons betekent dat we nieuwsgierig zijn naar de inhoud van de processen, hoe lopen de lijntjes en wat zijn de structuren van het bedrijf. Wij brengen dit in kaart in onze software omgeving. Wij brengen hier de taken in beeld van de operatie, we vatten ze in processtappen en helpen het team om te komen tot een gezamenlijke planning waarbij inzicht het allerbelangrijkste is. Dit doen we op afstand met een beperkte inzet van een van onze online consultants. Hierbij wordt ook een deel zelfstandigheid van de organisatie verwacht.

Equivalenza

Equivalenza

Equivalenza is Italiaans voor gelijkwaardigheid. Wij helpen organisaties om te komen tot gelijkwaardigheid in het team. Dit doen we door overzicht te creëren in planning, benodigde tijd, benodigde FTE’s t.o.v. het werk. Onze gecerficeerde consultant zal middels een jaartraject voor 10 uur in de week volledig bezig zijn met de implementatie van de softwareomgeving en zal de leidinggevenden (key users) op gaan leiden om de rol van de consultant over te nemen na een vastgesteld periode. De consultant zal teven meekijken aar verbeteringen die mogelijk zijn in het lopende proces om zo te komen tot productiviteitsverhoging. Tevens zullen we een eerste inzicht creëren in de kracht en talenten van het team. Dit doen we door een online instaptest, de voorloper van de competentietest.

Movimento

Movimento

Movimento is Italiaans voor beweging. Op dit niveau helpen we om de volgende stap te maken en dat is inzicht in de kerncompetenties van de medewerkers. We koppelen dit aan de procestaken waar we de benodigde competenties aan hebben gekoppeld. De geavanceerde softwareomgeving zal helpen om steeds meer te komen naar een organisatie waar medewerkers ingezet worden op hun kracht en competenties waardoor de doen waar ze goed in zijn. Ook zal er bij dit traject een businesscoach aanhaken die, samen met de consultant het team naar een hoger niveau gaat brengen vanuit het competentiegestuurd werken.

Divertimento

Divertimento

Divertimento is Italiaans voor plezier. Want dat is wat we erin gaan brengen bij de teams! Ook zal in deze stap met name het HR gedeelte uitgelicht gaan worden. Door de inzichten en verbeteringen uit voorgaande stappen kan ook de werving en selectie gedaan gaan worden vanuit het competentiemodel zodat je al aan de voorkant van je proces inzicht hebt in wat is er nodig voor een bepaald takenpakket en niet persé voor een bepaalde functie. Tevens zullen we helpen om te gaan van medewerkerbeoordeling naar medewerkerontwikkeling. Door jaarlijks een 360 graden feedback in te zetten als basis kan met de medewerkers heel duidelijk gekeken worden naar het werkgenot en plezier maar daarnaast ook naar ontwikkeling en groei.

Fortuna

Fortuna

Fortuna is Italiaans voor geluk en is wat ons betreft het hoogst haalbare. Dat is inspirerend leiderschap waarin de medewerker volledig voorop staat. Er wordt gekeken naar de behoeftes van de medewerkers en er is ruimte om, ook op het werk, te komen tot een optimale verdeling tussen het werk en de mens. Voor deze stap ontwikkelen wij een interactief platform waar werkgevers en werknemers op zoek kunnen naar inspiratie op hun eigen interesses. Denk hierbij aan informatie op het gebied van gezondheid, sport, eten en drinken etc. Dit kan door filmpjes, podcastst, activiteiten etc. etc. dit platform zal de komende jaren steeds verder doorontwikkeld worden. Daarnaast bieden we, samen met onze assesmentpartner BOW advies een hoogwaardig assesment aan voor die medewerkers die dit nodig hebben. De achterblijvers, de doorgroeiers, de zij instromers, voor iedereen is er plek want iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en drijfveren en door ons revolutionaire bedrijfsmodel kan iedere organisatie een ispirerende werkgever worden waar mensen met liefde willen werken!

Procezza

info@procezza.nl
06-25052752

© 2021-2022 Procezza

Informatie